De meeste mensen onder jullie hebben al wel te maken gehad met het oudercomité op één of andere manier. Je komt ons dan ook best vaak tegen op verschillende activiteiten georganiseerd door ons of door de school.

Maar weten jullie ook wat een oudercomité precies is? En wat wij doen?

Een oudercomité is eigenlijk een groep van ouders die zich oprecht graag iets meer bezig houden met de school waar hun kinderen les volgen. Geef toe, de school is een plaats waar onze kinderen – ook die van u – best wat tijd doorbrengen, niet? Wel om deze tijd zo aangenaam mogelijk te maken voor onze kinderen is er het oudercomité. Door een nauwe samenwerking met het schoolteam trachten wij ervoor te zorgen dat onze kinderen de tijd van hun leven beleven op school, zodat ze hier later met plezier aan kunnen terug denken.

 

Velen denken vaak een oudercomité is een feestcomité, of op die vergadering worden er enkel wat luchtige babbels gedaan. Wel ik ga niet ontkennen, deze zijn er zeker ook bij hoor, maar in de eerste plaats wordt er op deze vergaderingen gesproken over de werking van de school. Wij gaan kijken als oudercomité waar wij ondersteuning kunnen bieden aan de school. Dit kan op verschillende manieren zijn, door bijvoorbeeld aankopen te realiseren waarvoor de school anders geen budget zou hebben, maar evengoed door op evenementen ons steentje bij te dragen als helpende hand.
Vele handen maken namelijk licht werk!

 

Verder is een oudercomité er ook om als tussen persoon te functioneren tussen ouders en de school. Wenst u dus graag feedback over bepaalde zaken maar u weet niet goed bij wie u daarvoor terecht kan? Aarzel dan niet en stel uw vraag gerust aan één van onze leden en wij helpen u graag verder.

Activiteiten

Een paar keer per jaar worden er door het oudercomité activiteiten georganiseerd, zo is er de jaarlijkse spaghetti dag, maar ook de muziekquiz is daar één van.

Maar waarom doen wij deze activiteiten? Wij organiseren deze activiteiten om extra centen in te zamelen. Niet om onze eigen zakken mee te vullen uiteraard, maar ook hier weer om de school te ondersteunen en onze kinderen een aangenamere tijd te doen beleven.

 

Met deze ingezamelde eurootjes doen wij bijvoorbeeld aankopen voor de school, of sponsoren wij een deel van een aankoop die door de school gedaan wordt. Zo hebben wij reeds gesponsord voor de aankoop van nieuwe gordijnen voor de turnzaal vorig jaar. Maar ook voor bijvoorbeeld de T-shirts die aangekocht worden voor turnen sponsoren wij een deel, alleen op deze manier kan de school deze aan goedkope prijzen verkopen aan onze kinderen. Dus we doen deze dingen best wel met een goede reden.

 

Ook zijn wij steeds helpende handen voor activiteiten van de school, zo komt het oudercomité helpen bij de rapporten, hier serveren wij jullie een drankje om jullie wachttijden iets aangenamer te maken. Maar ook schudden wij onze handen uit de mouwen op de kersthappening, het schoolfeest, enz...

Wil je meedoen?

En nu hoor ik u denken “nee hoor, daar heb ik geen tijd voor, zeker niet als ik zie wat jullie allemaal doen”.

 

Wel zo dacht ik ooit ook, maar wees gerust het valt allemaal reuze mee. We komen slechts enkele keren per jaar samen om te vergaderen, meestal een 5 tal keren in de school zelf en een 2 à 3-tal keren buiten de school. Nu zowel deze bijeenkomsten als onze aangeboden hulp zijn volledig vrijwillig, ieder van ons heeft wel eens een moment waarop hij of zij niet aanwezig kan zijn. En dat is ook geen probleem, want wij zijn tot niets verplicht. Maar net daarom zoeken wij steeds extra mensen om te helpen, want vele handen maken licht werk (en dan is het alleen minder erg als er eens iemand niet kan).

 

Vrijwilligers worden niet betaald, niet omdat ze waardeloos zijn maar omdat ze onbetaalbaar zijn.

 

Dus wij zoeken zowel actieve medewerkers voor het oudercomité als helpende handen voor op activiteiten. Ziet u het dus niet zitten om naar onze vergaderingen te komen, maar hebt u wel zoiets van “ik wil gerust komen helpen op één van jullie activiteiten” weet dan dat jullie ook dan meer dan welkom zijn. Geef in beide gevallen jullie gegevens door via: 

oudercomite@bubaodevlinder.be

 

Of spring eens binnen op school en vraag meer informatie.