Welkom bij de witte vlinders


 

 

Let maar op, deze fantastische kerels gaan serieus knallen dit jaar!


Zwemkalender

De witte klas gaat om de 3 weken zwemmen op maandag op volgende data: 

  • 27 september 2021
  • 18 oktober 2021
  • 15 november 2021
  • 6 december 2021
  • 10 januari 2022
  • 31 januari 2022
  • 7 maart 2022
  • 28 maart 2022
  • 16 mei 2022
  • 13 juni 2022

Wero-thema's

Dit jaar komen de volgende wero thema's aan bod:

(er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden)

 

september

Bomvol talent!

oktober

Hallo! Digitale communicatie

november

WO II: het verhaal van Simon

december

Vrijwilligerswerk, milieuvervuiling, besmettingsgevaar, voedseltekorten

januari

Achter de schermen

februari

Wonen op het dak

maart

De schaal van M

april/mei

De kip of het ei
Foto's


wij zijn goed gestart :-)

We zijn de eerste dagen volop bezig om van onze klas een fijn lokaal te maken waar iedereen zijn plekje heeft en zich goed voelt.


de eerste volledige lesweek


vandaag, maandag 6 september, is het de eerste volledige week school. Wij hebben al keihard gewerkt tijdens de lessen. Zien jullie allemaal hoe aandachtig en geconcentreerd wij aan het werk zijn. Goed hé!!


sportdag

Vandaag, 10 september, hadden we sportdag op school. De leerkrachten hadden een parcours uitgewerkt op de speelplaats met een doorschuifsysteem. Zo konden we heel veel verschillende activiteiten doen.

We speelden tienbal, deden fit-o-pong, sprongen op een springkasteel, deden 4 op een rij, maar dan in een extreme versie, een wedstrijdje hockey en verschillende samenwerkingsspelen.

Het was uitdagend, vermoeiend en vooral héééééééél leuk! Kijk maar mee naar onze foto's :-) 


Daan is jarig!

en dat vieren wij! Daan bracht een heel lekkere traktatie mee waar we lekker van smulden. We aten van de lekkere taarten terwijl we naar een film keken. Hiep hiep hiep hoeraaaaaaaa voor Daan!


verjaardag van juf Deborah

Op 27 september is juf Deborah jarig. Na het levensgrote dilemma of we op maandag 27 september pannenkoeken zouden maken, of op vrijdag 24 september zouden gaan voor het kippenkraam, was de kogel snel door de kerk.

Quasi unaniem werd er beslist dat we voor kippenboutjes en kippenballetjes zouden gaan.

Zie iedereen maar smullen. Als cadeau kreeg de juf een mooie foto met de jongens van de klas :-) 


Proficiat Jelle!

Zondag 26 september deed Jelle zijn plechtige communie. Om dit ook samen met ons te vieren, bracht hij een traktatie en mooie foto's van zijn dag mee naar de klas. Jelle had supermooie, gepersonaliseerde cupcakes bij, die héél lekker waren! De jongens maakten trouwens meteen de link met de dokter Bea les van vorig jaar waar je kan oefenen met een cupcake om te leren kussen :-D 

Als juf ben ik blij dat ze onthouden wat we geleerd hebben, lol!


beast animation

Vandaag, 1 oktober, werden onze jongens ondergedompeld in de wereld van de animatie films. Wij waren namelijk te gast bij beast animation, een studio in Mechelen.

Hoe worden stop motion films nu precies gemaakt? Welke creativiteit en handigheid is hiervoor nodig? Hoeveel kost zo'n productie en hoe lang werk je hier dan eigenlijk aan? Wij weten het nu allemaal!

De uitleg die we van medewerkster Dorien kregen was suuuuuper interessant, en bovendien kregen wij al een sneak preview van hun laatste project. WAUW!!


een week bij de witte vlinders

De eerste week van oktober gebeurde er van alles bij ons in de klas. Noah, die nu in het eerste middelbaar zit, kwam bij ons op bezoek. Francis is weer een dagje meegekomen en we hadden ook bezoek, namelijk van Jef en Greta. Dit zijn 2 witte duiven die bijna een hele week op onze vensterbank zaten. Het leek wel alsof ze mee in onze klas wilden zitten :-) We zijn ook helemaal ingewerkt met onze laptops, kijk maar eens mee hoe goed we er al mee overweg kunnen!


onze turnles

We maakten menselijke piramides tijdens de turnles. Kijk maar mee hoe fantastisch we dat gedaan hebben! 


3D tekenen tijdens de mediales


Halloooooooweeeeeen moehahahaha

De laatste dag voor de herfstvakantie vierden we Halloween op school. We hebben ons verkleed, deden allerlei activiteiten op de Harry Potterschool. We leerden een toverdrank maken, we transformeerden ons in een mummie, we speelden een partij zwerkbal, enz... In de namiddag keken we een halloweenfilm in de klas terwijl we smulden van de lekkere cake die juf Lindsey voor ons had meegebracht in het thema van Halloween, hmmmmmm!

En nu is het tijd om te genieten van een welverdiende vakantie!

Programmeren met de mBots