Welkom bij de witte vlinders


Je bent moediger dan je gelooft, 

sterker dan je lijkt 

en slimmer dan je denkt. 

 

We maken er samen een fantastisch schooljaar van! 

 

Veel liefs, 

 

juf Björk 


Zwemkalender

Wij gaan 1 keer elke 3 weken zwemmen op maandagnamiddag. Onze zwemdata staan hieronder opgesomd. De eerstvolgende datum staat in het vet aangeduid. 

Let op: In het zwembad mogen enkel strakke zwembroeken en badpakken gedragen worden. 

 • Maandag 4 maart 2024
 • Maandag 25 maart 2024
 • Maandag 29 april 2024
 • Maandag 27 mei 2024 
 • Maandag 17 juni 2024

Wero-thema's

Volgende wero-thema's zullen dit schooljaar aan bod komen. 

De timing is onder voorbehoud. Dit kan gedurende het schooljaar nog lichtjes wijzigen. 

 • EHBO (september) 
 • Afval en batterijen (oktober) 
 • Kinderrechten (november) 
 • Chocolade (december) 
 • Nieuwjaar 'all over the world' (januari) 
 • Over de strepen, met uitstap naar Studio Globo Antwerpen (februari) 
 • Water (maart) 
 • Bloemen in bloei (april) 
 • Gladiatoren (mei) 
 • Democratie (juni) 

Schaatsen

Kerstfeestje

Als afsluiter van het jaar 2023 deden we een gezellig kerstfeestje. We maakten samen chocoladefondue en iedereen kon zelf kiezen wat hij/zij wou eten. Iedereen kreeg een cadeautje van de ouderraad en eentje van de juf. 

Ik wens jullie allemaal een ongelooflijk spetterend 2024 toe! Dat al jullie wensen mogen uitkomen. :-) 

Chocolate Nation

We maakten een uitstap naar het chocolademuseum in Antwerpen binnen ons wero-thema. We weten nu waar chocolade vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en vooral: we weten hoe verschillende soorten chocolade proeven! We kregen een praline-demo waarbij we mochten proeven en aan het einde van de tentoonstelling mochten we maar liefst 10 verschillende soorten chocolade proeven! Mmmmmm. Van een lekkere uitstap gesproken... 

Cinema: Wonka

De ouderraad van onze school betaalde voor de hele school een uitstap naar de cinama. Wij mochten naar de film 'Wonka' gaan kijken. Het was ongelooflijk leuk! Bedankt ouderraad!

Sinterklaas op bezoek

Sint en zijn pieten kwamen op bezoek op school en in de klas. Ze hadden voor ons heel wat lekkers bij: snoep, koekjes, chocolade, ... Hier gaan we nog lang van kunnen genieten! Ook kregen we enkele pakjes van hen. In de cadeautjes zaten fidget-toys, die we gevraagd hadden aan de sint! Super tof!

Projectweek: toonmoment

We werkten een hele week aan ons eigen project binnen het thema 'Reis rond de Wereld'. Ieder koos een land om voor te stellen op zijn eigen manier. Een hele week zijn wij op zoek gegaan naar prenten, informatie, mooie landschappen, hebben we geschilderd, ... Met dit als resultaat. Herbeleef hier ons toonmoment aan het einde van de projectweek.

Herfstwandeling

Wij gingen op herfstwandeling om te genieten van de frisse herfstlucht. Het was fris en mistig buiten, maar wat hebben wij hard kunnen genieten van deze verfrissende wandeling. Geniet maar lekker mee!

Laatste dag voor de herfstvakantie

De laatste dag voor de herfstvakantie hebben we gevuld met leuke, ontspannen activiteiten. De hoofdactiviteit van de dag was het maken van soep. We sneden samen de groentjes, rolden balletjes en maakten er spinnetjes van, we bakten en kookten de groentjes om dan uiteindelijk de soep te mixen tot een heerlijke lekkernij! En wat hebben we genoten! 

Nu... Genieten van een welverdiende vakantie!

Uitstap naar het Hergémuseum in Louvain-la-Neuve

Op dinsdag 24 oktober 2023 maakten we een uitstap naar Louvain-la-Neuve. We gingen op stap met de trein, wat een hele rit was. Na een lange, maar rustige heenrit kwamen we aan in Louvain-la-Neuve. We wandelden naar het Hergémuseum, vlakbij het station. 

In het museum gingen we samen met de juf aan de slag met enkele kleine opdrachtjes bij de dingen die we in het museum te zien kregen. We zagen prachtige prenten getekend door Hergé, we zagen mooie videofragmenten, we konden genieten van een prachtig staaltje kunst en cultuur! 

Geniet mee van onze uitstap naar het Hergémuseum!

Strapdag

Op vrijdag 22 september 2023 was het STRAPdag. Zoveel mogelijk kinderen kwamen naar school 'gestrapt'. Dit wil zeggen stappen of trappen, samen strappen! We mochten in de Zonnestraat, die speciaal voor ons afgesloten was, vrij rondfietsen over een parcours, maar ook gewoon eens over de straat. Wat een plezier!

Thema EHBO

Deze maand werken we rond thema EHBO. 

We bekijken wat we allemaal kunnen doen wanneer iemand last heeft van pijntje of wanneer er iets ernstiger aan de hand is. Zo leerden we al hoe we op een goede manier plakkers kunnen kleven op een bepaalde plek aan ons hand, hoe we iemand kunnen helpen die een brandwonde heeft, enzoverder.

Kennismakingsspelletjes

We speelden nog heel wat kennismakingsspelletjes. Hieronder wat foto's hiervan. Geniet maar mee!

Eerste schoolweek

Het schooljaar is weer begonnen! En of we er klaar voor zijn! 

We deden verschillende activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Dat lukte al goed! 

Hierbij wat foto's van enkele activiteiten.